Satsningar i craps

Tärningsspelet Craps kan i början verkar avancerat, men är enklare än man tror. Det handlar helt enkelt om att kunna några av de olika satsningsalternativen. I Craps går det att satsa på mångas olika vis, och du behöver inte kunna alla för att spela.

Pass Line, Don´t pass Line och odds

Vi har först Pass Line som är en av de viktigaste satsningarna att kunna. För att göra en Pass Line börjar du med att lägga markerna på bordsektionen "Pass Line". Landar första kastet på sju eller elva så vinner du satsningen, medan du förlorar på 2,3 eller 12. Hamnar kastet på 4,5,6,8,9 eller 10 blir det ett point-nummer och spelet kan fortsätta Du vinner jämna pengar på din insats om point-numret kastas igen före siffran 7, men kastat en 7:a före point-numret förlorar du. Motpolen till Pass Line är Don't pass Line. Då vinner du om första kastet blir 2 eller 4, och förlorar istället om det visar 7 eller 11. Det blir oavgjort om kastet landar på 12 och du får det du satsat tillbaka. Om det blir fler kast förloras insatsen om ett point-nummer kastas innan en 7:a.

Efter du gjort en Pass Line-satsning och etablerat ett point-nummer kan du satsa odds, alltså göra en ännu en chansning på att point-numret dyker upp innan en 7:a. Beroende på point-numret ges olik vinst.

Come, Don't come, Place och Field

Come är nästan som Pass Line förutom att satsningen läggs efter första kastet. Don't come är nästan som Don't pass line, men då läggs också satsningen efter första kastet. Place fungerar som odds-satsningen, förutom att det inte är nödvändigt att satsa på Pass Line eller Come först.

Field är en satsning där du vinner om kontentan av tärningarna blir allt utom 5, 6, 7 eller 8. Jämna pengar ges vid 3, 4, 9 eller 10 och resultatet 2 eller 12 ger det dubbla tillbaka.